Pagina's

zaterdag 15 augustus 2015

Shuttelbray 2

Gisteravond de skottelbraai ingeweid. Het is een leerproces, laat dat duidelijk zijn. Zo'n eerste keer is altijd een bijzondere ervaring. Hoe het allemaal precies werkt weet je nog niet dus je gaat aan de gang en al doende leer je wel. We hadden uitjes gesneden, veel te klein dus. En een paprika, veel te groot dus. En vlees dat de KannieBaal eerst in een marinade had gedaan. Eigenlijk 2 marinades, wat ook niet zo handig was omdat je dan 2 hoopjes vlees hebt. En maïs.  We hadden ook nog anananassie, maar dat waren we vergeten mee te bakken. Champignons moeten we de volgende keer er zeker bij doen. Maar het uiteindelijke resultaat was heel smakelijk. Alleen moeten we de temperatuur wat lager zetten en je kunt dus niet of nauwelijks weg lopen, want het gaat heel snel. Voor herhaling vatbaar dus.
Het weer is hier wat omgeslagen, het is niet meer heet. En er is wind, die waarschijnlijk in een mistral veranderd. Kunnen we wat gaan doen vandaag. Verder met het luik bijvoorbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten