Pagina's

donderdag 1 april 2010

Volgers en leden

Op de KannieBaal kan je volger worden of lid. Niet dat je daar nu iets mee opschiet, integendeel je mailbus raakt overvol door alle stukjes die ik schrijf en waar je dan weer op geattendeert wordt, maar het kan wél. Sommigen hebben heel veel volgers, anderen schrijven gezamenlijk een blog, er zijn verschillende manieren om niets te zeggen. Maar er zijn er ook die helemaal geen volgers hebben of ze hebben het uit gezet. Ik weet nog niet wat ik ga doen, ik moet daar eerst eens even rustig over nadenken. En ik ben natuurlijk nog op zoek naar een gadget. Eén die iets toevoegt aan de KannieBaal, zonder dat het motto in gevaar komt. Dat zal niet meevallen.

Verder heb ik een Tips en Trucs gemaakt over Windows 7 (althans geknipt en geplakt van het wijde web) die wel handig is. Mocht je belangstelling hebben dan maar even mailen.
Nu nog bezig met babi ketjap. Is bijna klaar. Hoe gemaakt?
Zo:
* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1-2 eetlepels bruine basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.
Hulpmiddelen

Grote kom, wadjan of grote vleespan.
Voorbereiding

Doe in een grote kom de ketjap, prei, ui, knoflook, djahe, ketoembar, djinten, azijn en 2 eetlepels olie en maak er een papje van.
Snijd het vlees in kleine blokjes en doe het vlees in de marinade. Even goed doorroeren en in laten trekken, afgedekt op een koele plaats. Het lekkerste is natuurlijk om het een paar uur te laten marineren, maar als je geen tijd hebt dan lukt het met een half uurtje ook wel.
Bereidingswijze

Verwarm de rest van de olie. Schep het vlees uit de marinade. Laat die uitlekken en bak het op hoog vuur mooi van kleur. Voeg daarbij af en toe wat van de marinade om te voorkomen dat de snippers prei en ui te donker worden.
Roer de sambal, vetsin en suiker door het vlees. Schenk de rest van de marinade en het water erbij en laat het vlees nog ongeveer 20 minuten sudderen. Naar smaak eventueel nog extra sambal, suiker en zout toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten