Pagina's

vrijdag 11 maart 2011

Androlodadieeeee

Naar mate de KannieBaal verder speurt naar de mogelijkheden van zijn nieuwe mobiel, des te meer interessante opties hij tegen komt. Zo zag hij gisteren en vandaag een app (wat dus gewoon een progje is ofwel een programma) die buitengewoon handig is bij verlies en diefstal van de mobiel. Na installatie van dat programma moet je ergens op het wijde wep een code aanmaken met een wachtwoord. Is je mobiel gestolen, dan kan je met behulp van die code je mobiel activeren. Hij gaat dan via de gps (global position system, zit ingebouwd in mobieltjes)  vertellen waar hij zich bevind.

                       gps

Tevens wordt de camera (zit ook ingebouwd in mobiel tegenwoordigs) geactiveerd en gaat hij foto’s en filmpjes maken van de omgeving waar de mobiel zich bevind en van de dader die de mobiel in zijn bezit heeft. Deze gegevens worden direct op het wijde wep geplaatst. Daarna wordt het volume van de mobiel op volle sterkte gezet en gaat hij 10 minuten keihard een beltoon afspelen. Daarna gaat hij een tekst (die via de code eerst aangemaakt moet zijn, zie boven)  uitspreken ook op volle sterkte. Stel je voor dat je op die website de tekst: “Hé vuile klotebibber, je hebt mijn mobiel gestolen. Wil je met je gore poten van mijn spullen afblijven. Dames en heren, arresteer deze man, het is een dief” hebt ingesproken, dan wordt deze tekst dus snoeihard weergegeven. En als klap op de vuurpijl komt er een grote loden pijp uit het mobiel die de vuige dief een hijs op zijn snaggel geeft.

                        diefstal

Aan de optie dat de mobiel zich vervolgens terugstuurt naar de wettige eigenaar wordt door de makers van de app nog gewerkt. De verwachting is dat met versie 3.57 waarschijnlijk wel zal werken. Er worden nog β-testers gezocht. Een mobiel wordt gratis ter beschikking gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten