Pagina's

maandag 28 maart 2011

Terugblik

De afgelopen dagen doorgebracht in Drente (geen hunebed gezien, wel het hotelbed en dat was niet slecht, althans de KannieBaal heeft er heerlijk geslapen) en een aantal dingen gedaan. Afgezien van familie-bezoek aan Dalfsen onder andere de strafkolonie Veenhuizen bekeken met het gevangenismuseum. De KannieBaal werd niet erg vrolijk van alle martelwerktuigen die daar stonden, maar die zijn gelukkig (in Nederland) niet meer in gebruik. Er was ook een glasmuseum waar je hier meer over kunt lezen en daar hebben we nog een mooie vaas aangeschaft. We hebben gewandeld en gegeten in Westerbork. Dat is een naargeestig dorp, waar de KannieBaal nooit meer naar toe gaat. Ook hebben we het Melkwegpad voor een deel gelopen, dat uiteindelijk naar de schotels van de Radiosterrewacht van Astron leidt.

                           melkwegpad

Onderweg wordt uitleg gegeven over ons zonnestelsel en informatie over de zon en de maan en nog wat van die dingen (planeten als Pluto die naar de hond van Mickey Mouse genoemd is, lazen we).

                              pluto

Het was alleen veel kouder dan we gewild hadden, terwijl het thuis prachtig weer was. We waren dus duidelijk op de verkeerde plek. Op zaterdag zijn we weer naar huis gegaan nadat we bij Vierhouten op de hei hadden gewandeld. Overigens zijn de meeste hunebedden van Drente in de Westfriese Omringdijk terechtgekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten