Pagina's

zondag 12 september 2010

Gronologies of niet

Terugblikken en schrijven over gedane zaken roept natuurluk altijd de vraag op: wat eerst en wat daarna. Dus eerst Arles en dan Cannes en de rest van de vakantie of andersom. De KannieBaal weet het niet, dus doen we maar een greep. Over Arles had ik al wat geschreven, maar dat was in het hotel met een azerty-toetsenbord en dat levert altijd veel problemen op. Bij mij althans. Toen wij uit Arles vertrokken zijn we de laatste dag naar het oudheidkundig museum geweest. Zie: www.arles-antique.cg13.fr/mdaa_cg13/root/index.htm
Toen we terug liepen zagen we een bord naar de pont van Gogh. Nou, dat wilden we wel eens zien natuurlijk. Dus naar de auto en rijden maar. Na enig gezoek vonden we de brug. Niet de originele, want die hadden de fransen al gesloopt voor ze wisten wat voor cultureel erfgoed ze nu weer naar de knoppen gingen helpen. Toen ze daar achter kwamen hebben ze maar gauw een replica gemaakt. Zo ziet de brug er in het echt uit.



En van Gogh maakte er verschillende versies van (hij moest overigens een aardig eind lopen om bij die brug te komen, want hij ligt een stuk buiten de stad) en één van die versie is deze. Ze hebben bij de brug een bordje gezet met een afbeelding van het schilderij. Die stonden op meer plekken in de stad, zodat je het schilderij kon zien en de huidige aanblik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten