Pagina's

zondag 26 september 2010

Kollokkium

Gaat de KannieBaal weer naar de cursus in den Haag, na eerst 's morgens op een klein meneertje en mevrouwtje te hebben gepast, krijgt hij daar topschilderijen uit de amerikaanse geschiedenis te zien. Onder andere dit werk dat American Gothic heet.



Je moet maar even goegelen naar het origineel, natuurlijk, want de KannieBaal heeft wel met kopierechten te maken die hij niet zo maar kan schenden. Het schilderij is van Wood, dus dan is het wel te vinden. Het stelt een amerikaanse boer voor met zijn dochter. De personen die geschilderd zijn, zijn de zuster van de schilder en zijn tandarts. En dus helemaal geen boeren. Ook hebben ze nooit samen geposeerd, maar afzonderlijk. En het pand op de achtergrond bestaat nog steeds en je kunt daar foto's van jezelf met partner laten maken. Je kunt kleren krijgen zoals op het schilderij afgebeeld staan, maar je kunt ook je eigen spullen meenemen.



Op de website van het gebouw staan prachtige voorbeelden van bezoekers die zich hebben laten fotograferen met hun eigen voorwerpen, zoals deze prachtige knakkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten